I rollen som specialister på data management möter Proact allt oftare kundbehov där lösningen bygger på avancerad artificiell intelligens (AI). Med sin enorma datorkraft behöver AI-systemen en infrastruktur med motsvarande prestanda, inte minst för att organisera stora datamängder och sedan skapa värde ur kundens eget data.

Proact erbjuder idag unik kompetens som AI-partner till vårdsektorn och högre utbildning i Norden. Större projekt har genomförts bland annat hos två av Sveriges främsta forskningscentra inom AI, vid Linköpings universitet (AIDA) och Örebro universitet samt vid Turku University of Applied Sciences i Finland

– AI är en viktig framtidsmarknad för Proact och vår styrka inom data management och infrastruktur ger oss en utmärkt position för att ta allt tyngre kunduppdrag i takt med att marknaden breddas, inte minst genom fler kommersiella tillämpningar, säger Jonas Hasselberg, koncernchef för Proact IT Group AB.

Proact har nyligen utsetts till Elite partner inom området virtualisering av Nvidia, marknadsledande leverantör av superdatorer för modern AI. Därmed är Proact en av ett fåtal partners i Norden med denna högsta partnerstatus och den enda partnern i Norden med specialiseringen ”Healthcare”. Det ger ett kvitto på Proacts specialistkompetens kring Nvidias mest kraftfulla system för AI-tillämpningar, integrerade med egna molntjänster och Flashbaserade lagringssystem – allt paketerat med design, installation och supporttjänster.

– Det är med en tydlig blick framåt som vi utökar samarbetet med Nvidia. Lägg till detta Proacts kringtjänster och goda relationer till andra partners som NetApp, Dell, VMware och Commvault så blir resultatet ett marknadsledande kunderbjudande kring moderna AI-plattformar och data management, säger Jonas Hasselberg.

– Vi sätter stort värde på vårt redan framgångsrika samarbete med Proact. De kombinerar kvalificerad kompetens kring AI och infrastruktur med en stark lokal närvaro där våra gemensamma kunder finns, säger Linda Malm, Channel & Ecosystem Enterprise Sales Nordics på Nvidia.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Proact IT Group AB
Jonas Hasselberg, CEO and President, tel. +46 722 13 55 56, jonas.hasselberg@proact.eu
Danny Duggal, VP Commercial & Communications, tel. +46 733 566 843, danny.duggal@proact.eu 

Nvidia
Linda Malm, Channel & Ecosystem Enterprise Sales Nordics, tel. +46 733 584 480, lmalm@nvidia.com