2021-04-07

I Radars kundundersökning Leverantörskvalitet 2020/21 toppar Proact listan över leverantörer av konsulttjÀnster samt Infrastruktur och drift. Att kundernas förtroende har stÀrkts under pandemin bekrÀftas Àven av en ny kundnöjdhetsmÀtning dÀr Proact förbÀttrar sina redan höga siffror.

Det oberoende analysföretaget Radars rapport Leverantörskvalitet mÀter kvalitet och vÀrdeskapande i relationen mellan kunder och leverantörer inom IT-omrÄdet i Sverige. I den nya undersökningen har IT-beslutsfattare i över 1 000 svenska verksamheter deltagit och bedömt sina leverantörer under 2020 samt första kvartalet 2021.

Radar slÄr fast att Coronapandemin har frestat pÄ relationerna mellan kunder och leverantörer. Det Äterspeglas i en generellt sjunkande kundnöjdhet jÀmfört med 2019. Proact gÄr dock mot strömmen och toppar nu listan bland alla leverantörer av konsulttjÀnster. Proact tar Àven plats pÄ Topp-5-listan för ytterligare ett av de fyra omrÄden som ingÄr i rapporten: Infrastruktur och drift.

– Det Ă€r förstĂ„s glĂ€djande med en bekrĂ€ftelse pĂ„ att förtroendet för Proact har stĂ€rkts under en prövande tid i vĂ„rt samhĂ€lle. Att kunderna litar pĂ„ oss tror jag handlar minst lika mycket om vad vi verkligen stĂ„r för som hur vi agerat under pandemin. Proact har alltid betonat vikten av lĂ„ngsiktiga relationer och att vi ska finnas nĂ€ra kunden. Det Ă€r kĂ€rnvĂ€rden som kan se sjĂ€lvklara ut, men i svĂ„ra tider blir det tydligare vad som finns bakom orden, sĂ€ger Lena Eskilsson, VD, Proact IT Sweden AB.

I sina kommentarer till undersökningen nÀmner Radar att fokus pÄ kostnader i spÄren av pandemin har varit bidragande till en den sjunkande kundnöjdheten. Relativt sett har lokala och regionala leverantörer lyckats bÀttre Àn internationella leverantörer.

– Resultatet i Radar Leverantörskvalitet 2020/21 visar att nĂ€r kundintimitet, partnerskap och vĂ€rde Ă€r i fokus sĂ„ sker det stora förĂ€ndringar i relationen mellan kund och leverantör. Följsamhet, förstĂ„else och nĂ€rhet till kund har premierats nĂ€r kunderna tvingats ha fokus pĂ„ kostnader och lönsamhet, sĂ€ger Hans Werner, vd Radar.

PÄ uppdrag av Proact, och fristÄende frÄn rapporten Leverantörskvalitet, genomför Radar Àven en detaljerad Ärlig kundnöjdhetsmÀtning sedan 2019. HÀr har Proact alltid legat över branschgenomsnittet och höjer sig ytterligare i den nya undersökningen för 2021. Proact har nu en sammantagen kundnöjdhet pÄ 4,8 (av 5) inom bÄda de omrÄden som studerats, infrastruktur och drift respektive konsulter och resurser.

För ytterligare information vÀnligen kontakta:

Lena Eskilsson, VD, Proact IT Sweden AB, tel: +46 733 56 67 01, lena.eskilsson@proact.se
Danny Duggal,
VP Commercial & Communications, Proact IT Group AB, tel. +46 733 56 68 43, danny.duggal@proact.eu

Om Proact

Proact Àr Europas ledande specialist inom data- och informationshantering med fokus pÄ molntjÀnster och datacenterlösningar. Vi hjÀlper vÄra kunder att lagra, koppla samman, skydda, sÀkra och skapa vÀrde genom data, med fokus pÄ förbÀttrad flexibilitet, produktivitet och effektivitet.
Vi har genomfört tusentals framgĂ„ngsrika projekt vĂ€rlden över, har mer Ă€n 4 000 kunder och hanterar hundratals petabyte information i molnet. Proact-koncernen har fler Ă€n 1 000 anstĂ€llda med verksamhet i 15 lĂ€nder i Europa och i USA. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) Ă€r noterat pĂ„ Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT.
För mer information om Proact, besök oss pÄ www.proact.se