Over Proact

Wij maken innovatie mogelijk. Waar klanten zich ook bevinden op hun digitaliseringsreis, wij kunnen ze helpen hun organisatie vooruit te stuwen door middel van de kracht van data. We helpen klanten bij het definiëren van de beste IT-infrastructuur en cloudstrategie om hun uitdagingen vandaag aan te gaan, maar ook te plannen voor morgen. Klanten hebben de keuze of ze dit on-premise, als private cloud, als managed cloud, als public cloud of als combinatie hiervan in een multicloud willen. Welke vorm de klant ook kiest, ze kunnen erop vertrouwen dat de oplossing wordt ontworpen en geïmplementeerd rond hun specifieke vereisten. En daar stoppen we niet. We bieden ook ondersteuning, monitoring en beheerdiensten. Door technologische trends voor te blijven en verbonden te blijven, kunnen we voortdurend de technologie en diensten die we leveren optimaliseren.

Proact is Europa’s meest vooraanstaande onafhankelijke datacenter- en cloud serviceprovider. Ons moederbedrijf, Proact IT Group AB, werd opgericht in 1994 en is sinds 1999 genoteerd aan de Nasdaq Stockholm (PACT). De complete groep heeft ruim 9.000 projecten succesvol afgerond voor meer dan 4.000 klanten en op dit moment beheren we honderden petabytes aan gegevens in onze cloudoplossingen. Proact heeft al over de 1.000 professionals in dienst, verdeeld over 15 landen in Europa en Noord-Amerika.

Functie Omschrijving

Customer Care (CC) is een afdeling binnen het Sales departement van Proact Nederland dat als primair doel heeft het ondersteunen van de accountmanagers. Het CC-team bestaat uit vijf representatives en een manager. Als CC Representative heb je een centrale administratieve positie gedurende de gehele cyclus van verkoop en inkoop. Je bent een belangrijk en kritisch element binnen het Sales team. Met jouw prettige verkoophouding ben je in staat om in samenwerking met de accountmanager klanten efficiënt te bedienen en te managen. Flexibiliteit, goede communicatieve vaardigheden, sales instinct en een ‘can do’-attitude zijn jouw tools om alle bijbehorende uitdagingen tot een goed einde te brengen.

Dagelijkse werkzaamheden

– Verkoopondersteuning bieden aan accountmanagers.

– Ondersteunen van de bijbehorende processen, inclusief nazorg, zowel voor klanten als intern.

– In samenwerking met accountmanagers bestaande relaties verder uitbouwen.

– Opzetten en uitvoeren van projecten voor standaardisatie en procesverbeteringen.

– In samenwerking met andere afdelingen allerlei vraagstukken oppakken en oplossen.

– Administratieve werkzaamheden ter ondersteuning van de verkoopafdeling.

Hier herken jij jezelf in

– Zelfstandig, vindingrijk, gemotiveerd, flexibel, ondernemend en stressbestendig.

– Teamspeler met sterke communicatieve vaardigheden.

– HBO denk- en werkniveau.

– Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel verbaal als schriftelijk.

– Beheersing van Microsoft Office (Word, Excel en Outlook).

– Fulltime beschikbaarheid (40 uur per week).

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie in een bruisend team van gemotiveerde professionals, met de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in een ambitieuze en flexibele organisatie. Een plezierige werksfeer en de mogelijkheid om continu te werken met nieuwe en aansprekende technologieën. Dit alles afgezet tegen een uitstekend pakket aan loon en arbeidsvoorwaarden. Het salaris is afhankelijk van je opleidingsniveau en werkervaring.

Wil je solliciteren?

Neem dan contact op met onze afdeling Recruitment via recruitment@proact.nl. Stuur ons een uitgebreide CV en een korte toelichting. Beschrijf in deze toelichting twee voorbeelden waaruit de volgende kwaliteiten blijken:

– Probleemoplossend gedrag.

– Commercieel inzicht.

Bedankt voor je interesse en we kijken uit naar je sollicitatie!